Slideshow image

Behandeling / Onderhoud:

Behandeling Blokhut


U heeft gekozen voor een kwalitatieve blokhut in witte den uit Scandinaische landen. Deze is standaard onbehandeld. Een regelmatige behandeling is steeds noodzakelijk voor de levensduur van het hout. Chalet Center heeft een eigen gamma producten waarvan wij de kwaliteit kunnen garanderen.

De behandeling van de blokhut dient steeds te gebeuren NA de opbouw van de blokhut.

Als basis is het nodig om uw blokhut 1 x langs de binnenzijde en 1 x langs de buitenzijde te behandelen met onze Super Primer. Sarpeco Aqua Multi (10806B). Gebruik dit houtconserveringsmiddel veilig. Lees eerst aandachtig het etiket en de productinformatie voor gebruik. Dit is een kleurloos product dat het hout beschermt tegen schimmels en insecten.

Nadien dient u de buitenzijde te behandelen met een kleur. (Super Protect Aqua of Super Color) Deze producten hebben een UV-filter en beschermen tegen vocht. Het eerste jaar raden wij aan om de blokhut met 2 lagen te behandelen. Nadien is het aan te raden om iedere 2-3 jaar de behandeling te herhalen.

 

Informatie over drukimpregnatie

Indien u opteert voor een drukimpregnatie, dan worden bepaalde onderdelen van de blokhut onder hoge druk voorbehandeld met producten tegen schimmel, insecten en UV-stralen.
Na een drukimpregnatie zal de opbouw van de blokhut moeilijker verlopen. Door deze behandeling is het hout gezwollen en zal het moeilijker zijn om de tand en groef perfect te laten aansluiten.
Hierdoor wordt de vloer -en dakbeplanking van uw blokhut niet geïmpregneerd. Na de impregnatie is het mogelijk dat er kleurverschillen en vlekken onstaan. Deze zullen na verloop van tijd vervagen. Ook een drukimpregneerde blokhut dient steeds na de opbouw apart behandeld te worden om een lange levensduur te kunnen garanderen.

drukimpregnatie

copyright ©2019 Chalet Center - since 1979
webdevelopment by Creatief NV - Web-eye