Slideshow image

De afmetingen van onze blokhutten: een doelbewuste keuze

Het gehele standaard-assortiment blokhutten en garages werden zodanig samengesteld dat de aangeleverde houtlengte optimaal kan gebruikt worden. hierdoor hebben wij gemiddeld slechts 1% afval.

Sorteren en recyclage van afval

Bij ons worden alle mogelijke sorteringen toegepast. De blokhutten worden los van het zaagsel en schavelingen gesorteerd, en worden beide opnieuw verwerkt in diverse plaatmaterialen door externe bedrijven. Ook staalbanden, karton en plastic wordt gescheiden gesorteerd en gerecycleerd.

Verpakking

Al onze blokhutten en garages worden verpakt op één eigengemaakt palet, bestaande uit langere afvalstukken die onstaan tijdens het productieproces. Uiteraard dienen onze artikelen waterdicht verpakt te worden, waarvoor doelbewust voor een gerecycleerde gekleurde plastic folie werd gekozen. De dikte van deze folie is net voldoende om voldoende stevigheid en UV-filtering te garanderen.

Afvalverwerking via Fost-Plus

De afvalverwerking van alle verpakkingsmaterialen dat bij de consument in België geleverd wordt, of van al het verpakkingsmateriaal dat door onze firma wordt geïmporteerd, wordt in samenwerking met een erkend organisme voor huishoudelijk verpakkingsafval (Fost-Plus) op door onze kosten verwerkt.

copyright ©2019 Chalet Center - since 1979
webdevelopment by Creatief NV - Web-eye